Gumové výrobky v medicínskom priemysle

2021-04-09

Gumové výrobky v medicínskom priemysle


Je zvláštne, ale je to pravda, že kaučuk je taká komodita, ktorá nachádza uplatnenie vo všetkých oblastiach života a rôznych priemyselných odvetviach. Lekársky priemysel tiež využíva rôzne gumové a gumené výrobky.

x


Od rukavíc po injekčné časti, kondómy až po hadičky až po uzávery a zátky vrátane koliesok a koliesok pripevnených na nemocničné lôžka a vozíky, existujú široké kategórie výrobkov vyrobených z gumy, ktoré sa používajú v lekárstve a zdravotníctve. Lekársky priemysel tiež používa gumené valčeky v lekárskych zapisovačoch a lekárskych zobrazovacích zariadeniach. Latexový kaučuk alebo výrobky z prírodného kaučuku tvoria najväčší podsektor v rámci gumárenského priemyslu používaného v zdravotníctve. Zdravotnícke pomôcky z latexu, ako sú lekárske rukavice, katétre, diafragmy, zaznamenali nárast dopytu. Od staroveku sa tekutá guma používa na výrobu liekov. Produkty vyrobené z prírodného kaučuku, technické komponenty a latexové produkty, ktoré sa používajú v boji proti AIDS a iným chorobám, sú nevyhnutné pre moderný život.

Význam gumy v lekárskom priemysle možno lepšie poznať z nasledujúcich produktov:

Gumové vstrekovacie diely
Výrobky z lekárskej gumy
Gumové rukavice
Gumové hadičky
Gumové valčeky
Gumová membrána
Gumová šnúra

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy